Over ons

gastouder-klazien-nouwen-austerlitz

Ik ben Klazien Nouwen en ben getrouwd met Michel van der Wielen. Ik ben moeder van een zoon (Niek) van 27 jaar. Niek woont samen in Austerlitz met zijn vriendin Michelle.

Ik heb als kind een heerlijke jeugd gehad in het dorpje Austerlitz en was altijd buiten in de bossen met de paarden en honden. Mijn droom is kinderen leren hoe ze met respect met de natuur en de dieren omgaan. Ik wil dit graag  met mijn paarden, honden, kippen, konijn, cavia’s en vissen combineren.

Ik heb ruim 15 jaar in de commerciële business gezeten en gaf jaren paardrijles aan kinderen met een beperking op mijn pony Beau. Ik ontdekte dat ik toch eigenlijk meer wilde met de verzorging van de mens en hierdoor ben ik in 2013 begonnen als helpende met verstandelijke en visuele gehandicapte kinderen in de avonden bij Bartimeus in Doorn. Ik heb tijdens deze baan bij Bartimeus ook oppaswerk gedaan voor drie gezinnen en hier voelde ik me toen erg op mijn plaats. Ik wilde dit professioneler aan gaan pakken en ik heb in 2015 de benodigde opleidingen behaald.

Als Gastouder Natuurlijk Klazien voldoe ik aan alle kwaliteitseisen voor de Wet Kinderopvang. Ik ben in het bezit van een MBO niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders, ook ben ik in het bezit van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Mijn partner is in 2016 afgestuurd aan de Spso (Academie Integrale Menswetenschappen) als psychosociaal begeleider en heeft inmiddels ook de opleiding MBO niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders afgerond. Hiernaast zijn mijn partner en ik in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag. De woonkamer en de slaapkamers voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan de beschikbare speel- en slaapruimte (3,5m2 per kind). Jaarlijks word er door de betreffende Bemiddelingsbureau’s een Risico inventarisatie en Evaluatie Veiligheid en Gezondheid afgenomen.

Als gastouder ben ik in het bezit van vier achterwachten, waaronder mijn partner die aan huis werkt, die in geval van nood kunnen worden ingeroepen.De achterwacht kan alle nodige gegevens vinden en zal de ouders inlichten als er calamiteiten zijn. 

Ik bied een veilige en gestructureerde omgeving met een zeer ruime achtertuin. Ons huis staat  tegenover het bos aan de rand van Austerlitz, waar de kinderen spelenderwijs ook met de dieren (3 kleine opgevoede hondjes, 2 pony’s, 3 kippen, 1 konijn, 2 cavia’s en vissen) in de natuur werken aan hun leerdoelen.

Niets is zo moeilijk als uw kind achterlaten wanneer u na uw verlof weer aan de slag gaat. U geeft uw kind alleen uit handen aan iemand die u volledig vertrouwt en die uw kind (bijna) net zo goed kent als uzelf. Als gastouder biedt ik een kleinschalige opvang en hierdoor heb ik de mogelijkheid om uw kind in een veilige, rustige omgeving alle aandacht te geven die het verdiend.

Wat het aller belangrijkste is van de samenwerking tussen de ouders en de gastouder is het wederzijds vertrouwen. Ouders brengen hun kostbaarste bezit bij ons onder en dan is vertrouwen essentieel.

De Wet Kinderopvang stelt als eis dat de gastouder werkt volgens het pedagogisch beleidsplan. Het Pedagogisch beleid is gebaseerd op 4 basisdoelen;

  1. Emotionele veiligheid
  2. Sociale competentie
  3. Persoonlijke competentie
  4. Overdracht normen en waarden

Ik wil de kinderen een omgeving bieden waarin ze hun persoonlijke en sociale competenties kunnen ontwikkelen, normen en waarden leren en zich veilig voelen. Dit draagt eraan bij, zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtig mens met respect voor zichzelf en anderen. Hiernaast vind ik het belangrijk dat ze vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen en creatief in uitingen en oplossingen kunnen zijn.

Aangezien ieder opvangsituatie ander is biedt het pedagogisch werkplan van Gastouder Natuurlijk Klazien de mogelijkheid om het pedagogisch beleid te vertalen naar haar eigen pedagogisch handelen. Wilt u het pedagogisch beleidsplan inzien, of heeft u andere vragen neemt u dan contact met ons op.